mail icon

Restauratie Gewelven Grote Kerk Harderwijk

icon Q1 2021 - Q3 2021
image
image
Ingezette productgroepen:
Steigersystemen

Het gebouw

Midden in Harderwijk is de restauratie van de Grote Kerk begonnen. De plafondgewelven worden hersteld en verstevigd, omdat deze vol scheuren zitten en daardoor instabiel zijn geworden. Hierdoor dreigen plafondschilderingen naar beneden te vallen. Met kalklijm worden de scheuren gedicht en de gewelven opgevuld, waarmee ze weer stabiel zijn. Het meest spraakmakende onderdeel van de restauratie zijn de herstelwerkzaamheden aan de muur- en plafondschilderingen. De muurschilderingen in deze kerk zijn heel bijzonder. Deze zijn gemaakt in 1561 en 1562, vlak voor de reformatie. Naast het precieze restauratiewerk aan de schilderingen vindt er ook een grondige renovatie plaats van de constructie.

image

De rol van Yelloo

De restauratoren doen hun werk op ruimte steigers die door de monteurs van Yelloo op ruim 20 meter hoogte in de kerk zijn neergezet. Boven op de steigervloer is een speciale houten vloer gecreëerd om hierop met aluminium rolsteigers de gewelven nauwkeurig bereikbaar te maken. Het geheel is bereikbaar door middel van een aangebouwde trapopgang, waardoor de bouwvakkers veilig naar boven en beneden kunnen komen.

De afdeling engineering heeft de benodigde steigertekeningen gemaakt. Uit de constructie berekening is gebleken waar de grootste druk per staander komt, zodat hier de juiste onderstopping gebruikt wordt. Daarmee wordt de druk juist verdeeld op de natuursteenvloer.

Het verloop van dit project

Q1 2021
Q1 2021
Q1 2021
Q1 2021
Q3 2021
Q1 2021

Offerteaanvraag vanuit opdrachtgever

image
Q1 2021

In kaart brengen behoefte en passende aanbod doen

image
Q1 2021

Start Engineering

image
Q1 2021

Start montage steigers

image
Q3 2021

Demontage en afsluiting project

image

“In de kerk is geen enkele muur gelijkwaardig. Hierdoor vereist het ervaring en deskundigheid om het geheel te kunnen maatvoeren. Ons deskundige en opgeleide personeel meet met de juiste hulpmiddelen het geheel in en brengt dit in kaart.”

person image
Martin Witter
Commercieel Manager

Kunnen wij jou helpen bij een renovatie project?

Neem contact op voor advies op maat.

image