mail icon

Metselsteigers

Layher allround systeem
image

Metselsteigers voor renovatie

Yelloo biedt met de systeemsteiger een veelzijdig systeem voor renovatiewerkzaamheden aan. Een van de voornaamste voordelen is dat de systeemsteiger snel en verantwoord opgebouwd kan worden, door het ringsysteem en de maatvastheid van de onderdelen. De systeemsteiger is de meest flexibele oplossing voor renovaties die veel flexibiliteit vergen, doordat de belastingklasse en steigerbreedte volledig aan te passen zijn op de werkzaamheden.

Systeemsteiger

Door de grote flexibiliteit in opbouwmogelijkheden wordt het eenvoudig de vormen van het object te volgen. Daarnaast is het allround systeem te combineren met (grote) overspanningen, afscherming met netten, hekken, daken en wanden, toegangstrappen en vluchttrappen.

Met de systeemsteiger wordt een prettige doorloophoogte gewaarborgd. De systeemsteiger biedt ringmaten waarmee makkelijk verdieping slagen van drie meter behaald kunnen worden, maar ook steigerslagen van 2.16 meter. 

Advies nodig?

image

Specificaties

Specificaties van systeemsteigers.

 • Sterke, eenvoudige verbinding

  Door het spiekop-rozet systeem kan een sterke en eenvoudige verbinding gemaakt worden.

  Heb je een vraag?
 • Veelzijdig systeem

  Te gebruiken voor uiteenlopende doeleinden zoals trappentorens, ondersteuningen, gevelsteigers en hangsteigers.

  Heb je een vraag?
 • Eenvoudig uit te bouwen

  Eenvoudig uit te bouwen met consoles en uitbouwsteigers.

  Heb je een vraag?
 • Veilige afsluiting

  Vloeren op uitschuif kortelingen zorgen voor een veilige afsluiting tussen de opening van de steiger en de ruwbouw.

  Heb je een vraag?
 • Ring 50 en 54

  Yelloo beschikt binnen het Layher allround systeem over twee verschillende ringsystemen: ring 50 en ring 54. In Nederland wordt een metselsteiger meestal voorzien van houten steigerplanken. Deze planken steunen op uitschuifbare hulpkortelingen, zodat de vloerbreedte aan de gevelzijde is te verstellen. Speciaal hiervoor is ook Allround ring 54 beschikbaar. Het toepassen van steigerplanken op hulpkortelingen verlaagt de werkhoogte van een steiger met ongeveer 10 cm. In een steiger met 2 meter slagen (vloeren op iedere 4e ring met een ringafstand van 50 cm) betekent dit dat veel bouwvakkers niet rechtop door de steiger kunnen lopen. Door het toepassen van een Allround ring 54 systeem komen de vloeren op een afstand van 2.16 m (4 maal 54 cm ringafstand) in plaats van 2.00 m te liggen. Dit verbetert de ergonomie van de steiger. 

Heb je advies nodig voor een project?

Onze specialisten geven advies op maat.

Advies aanvragen?

"*" indicates required fields

Max. file size: 24 MB.